یکشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
کد خبر: 343971

دانشمندان مولکول‌هایی کشف کرده‌اند که می‌توانند با آسیب کمتر به سلول‌های سالم به درمان سرطان خون کمک کنند.

درمان سرطان خون با عوارض جانبی کمتر

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان موفق به شناسایی دو مولکول شده‌اند که می‌توانند به درمان سرطان خون کمک کنند در حالی که نسبت به روش‌های موجود شیمی درمانی، آسیب کمتری به سلول‌های سالم وارد می‌کنند.

این ترکیب با مکانیسم متفاوتی کار می‌کند که برای سلول‌های سرطانی انتخابی‌تر است. از همه مهم‌تر اینکه این ترکیبات در حال حاضر از آن‌ها برای اهداف درمانی دیگری استفاده می‌شود. ارتباط میان فعالیت غیرطبیعی آنزیمی به نام "DNMT ۳ A" با تشکیل سلول‌های خونی غیرطبیعی و ایجاد لوسمی حاد مغز استخوان پیش از این مشخص شده است.

بیشتر بدانید: انواع ،تشخیص و درمان سرطان خون

بسیاری از داروهای شیمی درمانی کنونی با غیرفعال کردن این آنزیم کار می‌کنند، اما متأسفانه این درمان‌ها در فعالیت آنزیم "DNMT ۱" که آنزیمی مشابه با نقش حیاتی متفاوتی در سلول‌های سالم است، تداخل دارد. این موضوع باعث ایجاد بسیاری از عوارض جانبی سمی در بیمارانی می‌شود که تحت شیمی درمانی قرار دارند.

در این مطالعه جدید، محققان به بررسی راه‌هایی پرداختند که طی آن به طور خاص تنها آنزیم "DNMT ۳ A" هدف قرار می‌گیرد. می‌دانیم که این آنزیم هنگام شروع به کار، با استفاده از پروتئین‌های مشترک یک ترکیب تشکیل می‌دهد، بنابراین محققان به بررسی مجموعه‌ای از داروها پرداختند تا در نهایت به دو دارو رسیدند که از ایجاد این ترکیب جلوگیری می‌کند.

این دو دارو با نام‌های پیرازولون و پیریدازین، یک ناحیه غیر فعال را در آنزیم "DNMT ۳ A" مورد هدف قرار می‌دهند که از تشکیل ترکیب ذکر شده جلوگیری می‌کند و در نهایت اثرات آبشاری را که می‌تواند منجر به بروز سرطان خون شود، متوقف می‌کند. نکته مهم این است که این روش آنزیم "DNMT ۱" را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

خوشبختانه یکی از موانع این کار حذف شده است. از آنجا که این داروها در حال حاضر برای درمان بیماری‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند، روند ساده‌تری برای تایید آن‌ها برای استفاده در برابر سرطان خون نیاز خواهد بود.

نتایج این تحقیقات در مجله "Medicinal Chemistry" منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha